Ως παιχνίδι με τις ρώγες (nipple play) ορίζεται η πρακτική που μπορεί να περιλαμβάνει δάγκωμα, πιπίλισμα, άγγιγμα και τρίψιμο των θηλών και της θηλαίας άλω, της περιοχής γύρω από τη θηλή. Σαν πρακτική μπορεί να συμπεριλαμβάνει και τον πόνο στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού BDSM (πάντα με συναίνεση!), ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι συχνή και η χρήση εξαρτημάτων και παιχνιδιών, όπως σφιγκτήρες θηλών (nipple clamps), μανταλάκια και δονητές θηλών (nipple vibrator). Το παιχνίδι με τις ρώγες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προκαταρκτικό (foreplay), αλλά και ως αυτούσια σεξουαλική πράξη. Μπορεί να γίνει κατά μόνας, αλλά και μαζί με σύντροφο. Μπορεί να γίνεται με χρήση μόνο των χεριών, αλλά και με εξαρτήματα, υφάσματα, λάδι ή πάγο. Τέλος, μπορεί να συμβεί και ταυτόχρονα με αυνανισμό ή διείσδυση.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, οι ρώγες αποτελούν μία από τις βασικότερες ερωτογενείς ζώνες του ανθρώπινου σώματος, ενώ το παιχνίδι μαζί τους μπορεί να οδηγήσει και σε οργασμό. Ο λόγος που τις καθιστά τόσο ευαίσθητες στην αφή είναι ο μεγάλος αριθμός νευρικών απολήξεων. Συχνά η διέγερση αυτή φαίνεται και οπτικά με τη διόγκωση των θηλών, η οποία οφείλεται στη σύσπαση των μυών και είναι προϊόν του αντανακλαστικού που προκαλεί την ανατριχίλα. Πώς, όμως, είναι δυνατόν άτομα να μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε οργασμό από το παιχνίδι με τις ρώγες και μόνο (χωρίς κανένα άγγιγμα των γεννητικών οργάνων); Οι νευρικές απολήξεις στις θηλές διεγείρουν το ίδιο μέρος του εγκεφάλου με αυτό που διεγείρουν τα γεννητικά όργανα. Αυτό σημαίνει πως οι ρώγες, ο εγκέφαλος και τα γεννητικά όργανα καταλήγουν να “μιλούν μεταξύ τους” κατά τη διάρκεια του nipple play και οι ρώγες ενημερώνουν τον εγκέφαλο πως κάτι πολύ καλό συμβαίνει σε αυτές δίνοντάς του εντολή να πράξει τα δέοντα στα γεννητικά όργανα (ύγρανση, στύση κτλ).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε το 2006 το 81% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι η διέγερση των θηλών προκαλεί ή ενισχύει την σεξουαλική διέγερση, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο ερωτογενής είναι σαν περιοχή. Παρόλα αυτά, το 7% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι το παιχνίδι με τις ρώγες μειώνει τη διέγερσή τους. Αυτό μας υπενθυμίζει πόσο διαφορετικό είναι το κάθε ανθρώπινο σώμα και το κάθε άτομο, και το πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία και η συναίνεση στα ζητήματα του σεξ.

Αν και οι ρώγες έχουν πράγματι κάτι το ερωτικό (εξαιτίας του πόσο ερωτογενής ζώνη είναι), η επικράτηση της πατριαρχίας και των αντίστοιχων θεωρήσεων γύρω από τη σεξουαλικότητα, έχει οδηγήσει στην υπερσεξουαλικοποίηση τους στα σώματα των ατόμων με κόλπο. Αυτό οδήγησε στο ακτιβιστικό κίνημα #FreeTheNipple, που πρεσβεύει πως οι ρώγες είναι απλώς ρώγες και πως δε θα έπρεπε να διαχωρίζονται ανάλογα με τα σώματα στα οποία ανήκουν. Tο άρθρο αυτό δεν σκοπεύει να σεξουαλικοποιήσει περαιτέρω τη ρώγα ως οπτικό ερέθισμα αλλά να παρουσιάσει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ρόλο που μπορεί να έχει κατα τη διάρκεια του σεξ.

Εμείς φωνάζουμε πως όλες οι ρώγες είναι όμορφες, το παιχνίδι μαζί τους σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να κάνει θαύματα, η ανθρώπινη σεξουαλικότητα δε σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει και ότι φυσικά είναι πολύ κουλ!