Το rimming (στα αγγλικά επίσης analingus, anilingus και rim job, ελληνιστί γλειφοκ*λι) είναι μια εκδοχή στοματικού σεξ κατά την οποία το στόμα, τα χείλη ή/και η γλώσσα χρησιμοποιούνται για να διεγείρουν τον πρωκτό κάποιου/-ας συντρόφου. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τη διείσδυση στον πρωκτό με τη γλώσσα.

Παρόλο που το rimming συχνά συνδέεται με τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πρακτική που μπορεί να προσφέρει ικανοποίηση – και που γίνεται – σε όλα τα άτομα: μοναδική προϋπόθεση να έχουν πρωκτό (ναι, σωστά). Σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα του 2021, το 25% όσων προσδιορίζονται ως straight άντρες και το 10% όσων προσδιορίζονται ως straight γυναίκες έχουν κάνει rimming σε σύντροφό τους το τελευταίο τρίμηνο.

 

Τα τελευταία χρόνια, όσο το υπαρκτό κύμα απελευθέρωσης σχετικά με το σεξ μας ωθεί να μιλάμε σαφώς πιο ανοιχτά για την ευχαρίστηση και την απόλαυση, το rimming γίνεται δημοφιλέστερο, ενώ απεικονίζεται πολύ περισσότερο και στο πορνό. Η ευαισθησία της περιοχής και η μεγάλη απόκρισή της σε ερεθίσματα οφείλεται στο αιδοιϊκό νεύρο, το οποίο στέλνει νευρικά σήματα από τα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό στον εγκέφαλο και παρέχει αισθητηριακές πληροφορίες σχετικά με την αφή, την ευχαρίστηση, τον πόνο και τη θερμοκρασία (μεταξύ άλλων) στον πρωκτό και στο περίνεο. Κατά τη διάρκεια του rim job το αιδοιϊκό νεύρο στέλνει έντονα μηνύματα ευχαρίστησης και ηδονής στον εγκέφαλο.

Γιατί, όμως, ενώ πρόκειται για κάτι που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, το rimming αντιμετωπίζεται συχνά ως κάτι απωθητικό ή τρομακτικό; Η απάντηση είναι πως ένα μέρος του κόσμου εκφράζει ανησυχία σχετικά με την υγιεινή και την καθαριότητα και άλλο νιώθει πως μπορεί να ενέχει κίνδυνο λοιμώξεων. Κυριότερα, όμως, η περιοχή του πρωκτού ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού, ενώ η πρακτική έχει ταυτιστεί σημαντικά με τους gay άνδρες – με άλλα λόγια, η αποστροφή προς το rimming μπορεί να έχει ως αίτια αναχρονιστικά ή ομοφοβικά κατάλοιπα.

Σας κινήσαμε το ενδιαφέρον; Να θυμάστε ότι η επικοινωνία και η συναίνεση είναι το παν, το rimming είναι σέξυ και ο πρωκτός (όπως και το σεξ γενικότερα) είναι πολύ κουλ!