Ως fisting ορίζουμε την πρακτική κατά την οποία γίνεται διείσδυση μίας ή δύο παλαμών, του χεριού ή της πατούσας ενός ατόμου στον κόλπο ή στον πρωκτό άλλου ατόμου. Παρόλο που το όνομα της πρακτικής προέρχεται από την αγγλική λέξη “fist” που σημαίνει “γροθιά”, η “γροθιά” που σχηματίζουν τα δάχτυλα του χεριού μοιάζει στην πραγματικότητα περισσότερο με ράμφος πάπιας, δηλαδή ως επί το πλείστον τοποθετούνται ίσια, ομαδοποιημένα και όσο το δυνατόν πιο κοντά μεταξύ τους, πριν εισχωρήσουν σε κόλπο ή πρωκτό.

Εξαιτίας των ταμπού και των θεωρήσεων που έχουν κυριαρχήσει γύρω από το σεξ, πολλά άτομα μπορεί να νιώθουν αποστροφή για τη συγκεκριμένη πρακτική ή να απορούν για το τι προσφέρει σε όσους/-ες/-α την εξασκούν. Άλλα άτομα, όμως, ερεθίζονται ακριβώς από το ότι συμμετέχουν σε κάτι “απαγορευμένο”. Όπως και στις περισσότερες σεξουαλικές πράξεις, το ζητούμενο είναι η ευχαρίστηση, που μπορεί να είναι σωματική, συναισθηματική και ψυχολογική.

Σωματικά, το fisting μπορεί να δώσει μια όμορφη αίσθηση “πληρότητας” ή “εσωτερικού μασάζ” στο άτομο που το δέχεται, μπορεί να ερεθίσει με ιδιαίτερο τρόπο κάποιες νευρικές απολήξεις, να ασκήσει πίεση σε ερωτογενή σημεία όπως το σημείο G ή ο προστάτης, αλλά και να οδηγήσει σε οργασμό. Για το άτομο που ενεργεί στο fisting, πρόκειται για μια “ζεστή και απαλή αίσθηση”, ενώ μπορεί να παίρνει ευχαρίστηση από την ηδονή που προκαλεί στο άλλο μέλος. Από συναισθηματικής/ψυχολογικής άποψης η δραστηριότητα αυτή ενισχύει τη σύνδεση, την οικειότητα, την επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων και την αλληλοφροντίδα. Τέλος, το fisting συχνά συνδέεται με την κυριαρχία και την υποταγή και εντάσσεται στα παιχνίδια BDSM.

Παρά την αντίληψη ότι το fisting μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση του πρωκτού ή του κόλπου και να προκαλέσει δυσλειτουργίες, κάτι τέτοιο εν πολλοίς δεν ισχύει. Όσον αφορά σε πρακτικές οδηγίες, είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθούν γάντια λάτεξ που να καλύπτουν όλη την περιοχή που θα διεισδύσει, να υπάρχει αρκετό λιπαντικό, και κυρίως συναίνεση, σωστή και διαρκής επικοινωνία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πρακτική.

Ας απενοχοποιήσουμε το fisting. Όπως και το σεξ, έτσι και το fisting είναι πολύ κουλ!