Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε το – αγαπημένο πλέον – Open Air Party στην οδό Πιττάκη, κάτω από το κτίριο του Athens Checkpoint, σε συνδιοργάνωση του Antivirus Magazine και του Κέντρου Πρόληψης & Εξέτασης Checkpoint. To party αυτό γίνεται στο πλαίσιο του Athens Pride Week και επέστρεψε φέτος μετά από απουσία δύο χρόνων εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Η βραδιά ντύθηκε μουσικά από τον αγαπημένο DJ Kappa Nee, που για 5 ώρες προσέφερε ένα δυνατό set και παρέσυρε το κοινό σε χορό.

Το Checkpoint διέδωσε το μήνυμα/αίτημά μας για τις φετινές εκδηλώσεις Pride, “PrEPει τώρα”, την ένταξη της προληπτικής αγωγής για τον HIV, PrEP στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, ενημερώσαμε σχετικά με ασφαλέστερες σεξουαλικές πρακτικές, αλλά και για την ευλογιά των πιθήκων και την πρόσφατη έξαρσή της σε μη-ενδημικές χώρες. Καθ’όλη τη διάρκεια του event διανείμαμε προφυλακτικά και παρείχαμε παραπάνω από 50 δωρεάν, ανώνυμες, γρήγορες εξετάσεις HIV.

Ευχαριστούμε πολύ το Antivirus Magazine για τη συνδιοργάνωση και για το φωτογραφικό υλικό, τον Kappa Nee, το Athens Pride, όλα τα άτομα που εργάστηκαν – εθελοντικά και μη – για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και, κυρίως, όλα/όλες/όλους εσάς που παρευρεθήκατε και περάσαμε μαζί ένα όμορφο καλοκαιρινό βράδυ το οποίο θα μας μείνει αξέχαστο.