HIV + τρανς γυναίκες

Προάγουμε την πρόληψη με σεβασμό στην ταυτότητα του φύλου σου

Οι διεμφυλικές (trans) γυναίκες, που συχνά αντιμετωπίζουν το στίγμα και τον αποκλεισμό από την εκπαίδευση, την αγορά εργασίας και το σύστημα υγείας αποτελούν μία ευάλωτη στον HIV κοινωνική ομάδα.

Σε περιμένουμε σε ένα φιλικό περιβάλλον για τις τρανς γυναίκες

Στα «Checkpoint» αποδεχόμαστε και σεβόμαστε απόλυτα την ταυτότητα φύλου και το σεξουαλικό σου προσανατολισμό.

Στις δομές μας εργάζονται μεταξύ άλλων τρανς γυναίκες. Είμαστε στη διάθεσή σου για να συζητήσουμε οτιδήποτε σε απασχολεί αναφορικά με την πρόληψη και τις ασφαλέστερες πρακτικές σεξ.

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να βρεις λύσεις

Αν χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη κάλεσε τη γραμμή «11528 – Δίπλα σου» για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς

Αν ζεις με HIV και χρειάζεσαι υποστήριξη, επικοινώνησε με τη «Θετική Φωνή» στο τηλέφωνο 2108627572.

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με χρήση ουσιών επικοινώνησε με την ομάδα μείωσης βλάβης της «Θετικής Φωνής» στο ίδιο τηλέφωνο, για να σε παραπέμψουμε στην κατάλληλη δομή.

Αν ψάχνεις για δωρεάν υπηρεσίες και παροχές ζήτησε να σου δώσουμε τον «Οδηγό Επιβίωσης» που δημιούργησε η «Θετική Φωνή».

Αν χρειάζεσαι δωρεάν προφυλακτικά, μπορείς να επισκεφθείς τα «Checkpoint» ή να ζητήσεις από την ομάδα του street work.

Προστάτευσε την υγεία σου

Ακολούθησε ασφαλέστερες πρακτικές σεξ και βάλε την τακτική εξέταση στη ζωή σου. Ανάλογα με τη σεξουαλική σου συμπεριφορά, προγραμμάτισε εξέταση για HIV κάθε 3, 6 ή 12 μήνες.

Μη μοιράζεσαι βελόνες ή σύριγγες με άλλα άτομα για την ενέσιμη λήψη ορμονών και φρόντισε να τηρείς όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή χρήση των συνέργων.