Τα Κέντρα Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint μόλις κυκλοφόρησαν τη νέα τους καμπάνια με κεντρικό μήνυμα το «Ένα τεστάκι κάν’το» και με σκοπό να προτρέψουν το κοινό να ενημερωθεί και να εξεταστεί για τον HIV.

Τα κέντρα Checkpoint, που αποτελούν project του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και λειτουργούν με την υποστήριξη του AIDS Healthcare Foundation, έχουν προσφέρει από το 2012 παραπάνω από συνολικά 170.000 εξετάσεις για HIV, ηπατίτιδα B & C και σύφιλη και έχουν μοιράσει 6 εκατομμύρια δωρεάν προφυλακτικά.

Με αναφορές και έμπνευση από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για την οποία τα κέντρα αποτελούν σημείο αναφοράς εδώ και χρόνια, και από τις εφαρμογές γνωριμιών (dating apps), η νέα τους καμπάνια τονίζει τη σημασία αλλά και την ευκολία της εξέτασης για τον HIV. Στο Athens Checkpoint (Πιττάκη 4, 1ος όροφος) και στο Thessaloniki Checkpoint (Εγνατία 112, 3ος όροφος), η εξέταση γίνεται δωρεάν και το αποτέλεσμα λαμβάνεται εντός μερικών λεπτών, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικής υγείας και με διασύνδεση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε περίπτωση αντιδρώντος (θετικού) αποτελέσματος. Επιπλέον, η νέα καμπάνια υπενθυμίζει πως, παρόλο που πρόκειται για μια πολύ απλή διαδικασία, η εξέταση για HIV είναι εξαιρετικά σημαντική και αφορά κάθε σεξουαλικά ενεργό άτομο.

Όπως επισημαίνει ο Στέργιος Μάτης, υπεύθυνος του Ath Checkpoint, «στις μέρες μας, με τις γνώσεις που διαθέτουμε σχετικά με την HIV λοίμωξη και με την εύκολη προσβασιμότητα της εξέτασης, δεν υπάρχει λόγος να το αποφεύγεις – ένα τεστάκι κάν’ το». Από την μεριά της, η Αμαλία Μανωλοπούλου, υπεύθυνη του Thess Checkpoint, τονίζει ότι «είναι δωρεάν, γίνεται σε περιβάλλον φιλικό και ευχάριστο, μαζί θα συζητήσουμε ό,τι σε δυσκολεύει να μοιραστείς. Γιατί να το καθυστερεις; Ένα τεστάκι καν’ το!».

Αφού, λοιπόν, η εξέταση για τον HIV γίνεται δωρεάν, γρήγορα και μας αφορά όλες, όλους, όλα, κλείσε το ραντεβού σου σήμερα στο https://booking.mycheckpoint.gr.

Γραφιστικά: Δήμητρα Κοτλίδα